Seboreik Dermatit Tedavisi 5

Seboreik Dermatit Bölüm 5


WebSeyyahı Blogu dışındaki forum, facebook, twiter vb. alanlardan sorulan sorulara bizim tarafımızdan cevap verilmediğini belirtmek isterim. Kısaca WebSeyyahı dışındaki platformlardan bize ulaşmanız mümkün olmayacaktır.



Türkiye de satılan yada ismimizin yer aldığı hiç bir ürün yada oluşum ile bir alakamız bulunmamaktadır.
WebSeyyahı blogu ticari amaç gütmeyen sanal bir kuruluştur. Amacı herkese bedava bilgi vermektir. Advortarial içerik haricinde hiç bir reklam kuruluşu ile bir anlaşması bulunmamaktadır. Sitenin hiç bir yerinde reklam banneri bulunmamaktadır. Blog gönüllülük esasına dayalı olarak yazar kabul etmektedir.

Bizlere hediye göndermek yada nakit yardımı yapmak isten kişilerin iyi niyetinin ve kalbinin temizliğinin farkındayız. Sizden ricamız göndermek istediğiniz her türlü teşekkür ve hediye yada maddi içerikli iletilerinizi almış kabul etmiş olduğumuzu bilmenizi ayrıca eğer bir iyilik yapmak istiyorsanız çevrenizdeki yardıma ihtiyacı olan fakat kimseden bir şey isteyemeyen insanlara yardım etmenizi yada ağaç dikmenizi istiyoruz. Bize karşı isterseniz sadece "Allah Razı Olsun " demeniz ve dua etmeniz bizler için yeterlidir.

Eskiden ben Türkiye'deyken birine ulaştıramadığımız yardımlar için mahalle bakkalına gider çevrede yardıma ihtiyacı olupda söyleyemeyen var mı diye sorulup , aman kimsenin haberi olmasın onun borcundan misal 10 tl düşüver diye yardım yapılırdı. Kendinizi borçlu hissediyorsanız bu şekilde yaptığınız yardımlar bizleri daha çok mutlu edecektir.
Hiç imkanınız yoksa bir ağaç dikmeniz yada dua etmeniz bizler için daha değerlidir.

Birebir tanışmak isteyenler için şunu belirtmek isterim. Türkiye'ye şuan için dönme olasılığım bulunmamaktadır. Bunun tek nedeni maddi, çünkü yıllarca çabalayıp çeşitli alanlarda okadar başarı, ödül, akademik kariyer yaptıktan sonra torpilim olmadığı için istediğim gibi bir iş henüz bulamadım. CV deki yetkinlikler bile 1 sayfa tutarken torpilimin yokluğu, bana değer verenlerin yanına gitmeme neden olmuştur.


Seboreik dermatit için çalışmalarım ve araştırmalarım devam etmektedir. Gelişmeleri buradan yayınlamaya devam etmekteyim.



...DEVAMI İÇİN :

Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm
Seboreik Dermatit Bölüm 2
Seboreik Dermatit Bölüm 3
Seboreik Dermatit Bölüm 4
Seboreik Dermatit Bölüm 5
Seboreik Dermatit Bölüm 6

Sayfalarından paylaşımların devamını takip edebilirsiniz.

İstediğiniz her türlü bilgiyi aşağıdaki yorum bölümünden paylaşabilirsiniz. Mesajlarınız bir yönetici tarafından onaylandıktan sonra görünür olacaktır ve en kısa zamanda cevaplanmaya çalışılacaktır.

Lütfen diğer bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.

Herkese şifalar dilerim.
Saygılarımızla...

Yorumlar

  1. Evet Seboreik dermatit teşhisi koyup itraspor, sedolin ve travacort verdi 2 günde etkisini gösterdi saçımda kaşıntıyı ve kepeği durdurdu ancak 2 hafta sonra yüzümdeki kızarıklıklar tekrarladı. Tek sorunum yüzümdeki lanet parazit(kızarıklık) artık kafamdaki sivilceler umurumda değil, yönteminiz sayesinde o alnıma ve burun kenarlarına yayılmış olan kızarıklığın yerini yumuşak bir cilt aldı ama kızarıklık sürüyor henüz alın ve burun kenarları rengini almadı...Ben de 1 hafta daha uzatacağım inşallah geçer..
    Size de çok teşekkür ederim bu halime bile şükrediyorum o pis görüntüden kurtulduğum için allah razı olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sizde mantar var, mantarı bitirmeden bu tedavi işe yaramaz. yani mantarı yenin ve bu tedaviyi baştan yeniden uygulayın. Geçmiş olsun.

      Sil
  2. Adsız23.5.14

    iyi akşamlar 24 yaşındayım 18 yaşından beri bu sıkıntıyı çekiyorum doktorlara gittim surekli ketoral adlı şampuanı verdiler geçmedi geçmek bilmedi sonra zetion kullandım o biraz geçirdi bırakınca tekrar alevlendi hastalık tekrar doktora gittim ducray kelual diye bir şampun verdi almadım çünkü işe yaramayacağını biliyorum ben şuan yurtta kalıyorum öğrenciyim 2 ay sonra okul bitecek memlekete gideceğim dolayısıyla sizin verdiğiniz tedavi yöntemini yurtta uygulayamam acaba eve gidene kadar önereceğiniz bir yöntem varmı şampuan vs. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Verilen şampuanların hiç biri dermatite iyi gelmez. Şimdilik önerdiğim şampuanları kullanın, sonrasında tedaviyi uygularsınız, geçmiş olsun.

      Sil
    2. arkadaş bu yöntemide denedim ama acizliğimden bıraktım işe de yaradı ama yine başlayacam.bende senin gibi öğrenciyim.yemin ederimki yalanım yok sana tavsiyem vichy dercos yeşil şampuan ve head and shoulders instentive treatment.bu iki ürün sadece maekette var selenyum sülfit içerikli al kullan bitirir demiyorum ama dönüşümlü kullanırsan 1 ay arayla dökülme ilk günden durur saçın rengi yenilenir bana dua et sadece tek istegim belkş duan bu hastalıgın bitmesine vesile olur.

      Sil
    3. kardeş bende senin gibi ögrenciyim sana tavsiyem wep seyyahının bu yöntemini kullan.ama geçici olarak vichy dercos yeşil şampuan yada head and shoulders instentive treatment ı kullan.ikiside sadece eczanelerde satılıyor fiyat sırayla 35 tl ve 25 tl.dökülmen ilk yıkamadan sonra dökülmen durur saçın rengi kendine geliyor yaw. valla kardes bana dua et belki duan vesile olur bu derde .tam 8 yıl etti.şimdi çok şükür iyii

      Sil
  3. Selamlar Webseyyahi yönteminizi uyguladım 15günü tamamladım ve tedaviyi bıraktım saçlı deride kepeklenme ve kızarıklıklar tamamen bitti, yüzümdeki kızarıklıklar da gitti, burun üzeri hafif pembemsi kaldı oda sorun değil. Tek sıkıntım ağzımın etrafında her gün yeni bir sivilce çıkıyor sebebi ne olabilir acaba??? Emeğinize sağlık..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun.
      Dudak kenarındaki tekrar eden yaraların nedeni büyük olasılıkla hermes virisünden kaynaklanır. Tedavisi yoktur . Geçici çözümler vardır ama tavsiyem bağışıklık sistemini kuvvetlendirip virisü pasif halde tutmaktır. Hurma , yoğurt, ekmek, bal , , çörekotu, su bu besinler bağışıklık sistemini güçlü tutar. Boş yere ilaç , besin takviyesi almayın işe yaramaz.

      Sil
  4. Adsız10.6.14

    Ben sirkenin nasıl kullanılacağını anlamadım. Suyla seyreltip mi yoksa direk mi uygulayacağız? Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  5. Adsız11.6.14

    Selamlar benim kafamda herhangi bir akıntı sivilce yok ama burun kısmında yağlanma oluyor ve özellikle banyo yaptıktan sonra bıyık çevresi kepekleniyor. Bunun sebebi mantar mıdır, s.dermatit midir? Ona göre sizin karışımınızı deneyeceğim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız bir uzman hekime gidip, hastalığınızı öğreniniz.

      Sil
  6. Adsız17.6.14

    Burun yanak çenedeki dökülmeler için bir çalışmanız vardı sanırım. Acaba sonuç aldınız mı?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonuç var ama çok yavaş ilerleme gösteriyor ve eski haline dönebiliyor. şimdilik deneme safasında henüz paylaşmaya değer bir gelişme olmadı.

      Sil
    2. İsim yada nick belirtirseniz sevinirim.
      Bir isteğimde daha olacak. Çene ve yanak bölgesine limon sürüp 1 saat bekletin aynı işlemi 3 gün yapıp sonuçları bana iletebilirmisiniz.
      Teşekkürler.

      Sil
    3. Adsız2.7.14

      Crunch diyebilirsiniz.
      Bugün ilk kez sürdüm hafif yanma gibi bişey hissettim sonra geçti. Bakalım 3.günün sonunda yazarım tekrar.

      Sil
    4. Adsız25.7.14

      aradan bir ay geçti herhangi bir deri dökülmesi olmuyor yanaklarımda teşekkürler. şuan sıkıntım burun kenarı ve kulak içleri.

      Sil
  7. abicim kepeklenme sorun değilde saçım inanılmaz yağlanıyor elimi kafama sürünce parlıyor bunun için bi ilaç,merhem,şampuan söyleyebilmisin lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Söylemem için saç analizi yapıp aşırı yağlanmanın sebebini bilmem gerekir. görüneni değil altında yatan sebebi ortadan kaldırmadan düzelmez çünkü, bu arada bir yazar kimmiş diye bakarsan bayan olduğumu anlarsın oldumu güzel kardeşim.

      Sil
  8. merhaba . Tedaviyi 20 gün uyguladım. Kabuklanma ve yağlanma çok azaldı. Fakat kaşıntı hala devam ediyor. Bununla ilgili tavsiyeniz ne olur acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız lakin işin sonuna gelmiş gibi tedaviyi 5-6 gün daha devam ettirip tamamen geçmesini bekleyin. kaşıntı zamanla azalacaktır.
      geçmiş olsun

      Sil
  9. Adsız2.7.14

    ben huseyin arslan daha önce yazmıştım kimya muhendisi belki hatırlarsınız benimde bir çalışmam var burun ve çene bölgesi ile ilgili deneylere başladık gelişmeleri aktaracağım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet hatırladım. Faydalı olacaktır. teşekkürler

      Sil
  10. ibrahim Kapusuz3.7.14

    20 yaşındayım. 1 yıla yakındır bu dertle boğuşuyorum. Saçımda pullanmayla beraber aşırı yağlanma ve dökülme var. Yarından itibaren saçlarımı kestirip bu formülü uygulamaya başlayacağım. Bay arkadaşlara örnek teşkil etmesi açısından süreci aralıkla burada paylaşırım.
    Öyle büyük bir problem ki benim için faydası olursa nasıl minnettar kalırım size

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım şifası olur, geçmiş olsun

      Sil
  11. İyi günler WebSeyyahi. Bende yıllardır bu dertle boğuşuyorum. Losyonlar, şampuanlar vs… Kafa derimin üzerinde kabuklanmış ayrı bir tabaka var maalesef. Diğer arkadaşlar gibi yüzümde, burnumda sıkıntı yok, saç dökülmesi de seyrek fakat kulak kıvrımı ve arka kısmında kabuklanmalar mevcut, birde göğsümün tam ortasında kabuklanmadan ziyade kızarıklık var. Sizin önerinizi bugünden itibaren deneyip sonuçları yardımcı olması düşüncesi ile buradan paylaşırım. Yalnız; 1- formülü sadece kafamda mı uygulamamam lazım yoksa diğer sıkıntılı yerler içinde faydası olur mu? 2-durulama için ‘sebamed kepek önleyici şampuan’ uygun mudur? Şimdiden teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1-Tedaviyi heryerde uygulayabilirsiniz.
      2-Tedavi sırasında önerdiğim şampuanları kullanmanızı tavsiye ederim. Çünkü beleşene bağlı olarak diğer ürünler yöntemi sekteye uğrattığnı gözlemledim.

      Sil
    2. Adsız16.7.14

      sarmısağı kes kabukların üzerine ovala .maksat sarmısağın suyunu deriye yedirmek.
      kabuklar geçene kadar hergün yap.bende işe yarıyor ama kalıcı çözüm değil.
      geçmiş olsun.
      hasan

      Sil
  12. Adsız23.7.14

    Adım hakan programinizi bir ayı geckin süredir uyguluyorum. Ilk bi ay hicbirsey kalmadi sacimda ve yuzumde .. ancak daha sonra yüzüm kizarmaya kafam hafiften kaşınmaya başladı. Dikkatimi ceken vichy sampuan yarardan cok zarar veriyor gibi. Onun yerine daha onceden iyi gelen sedolini kullansam tedaviye kotu yönde etkisi olurmu. Daha önce ketoral adli sampuandada bu etkisizligi gördüm. Ama nedenini anlamis degilim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Özetle tavsite ettiğimiz etken maddeli şampuanlar dışındakiler bir işe yaramıyor, sedolinde bunlardan biri geçmiş olsun.

      Sil
  13. Adsız29.7.14

    Merhabalar, öncelikle seboroik dermatit hastalığının çözümü için yaşamış olduğunuz tecrübelerinizi ve bilgilerinizi burada paylaştığınız için size teşekkür ediyorum.

    Soruma gelince, yaklaşık 10 yıldır bu hastalıkla uğraşıyorum ve daha önce hiç bir hekime falan başvurmadım. Hastalığımın teşhisini nette yaptığım araştırmalarla, resimlerle ben koydum. Bundan yaklaşık bir on yıl öncesinde çenemin çok küçük, minik bir bölgesinde bu hastalığın belirtileri ortaya çıkmıştı. Kepek gibi bir kabuklanma oluşuyor sonrasında o kabuk deriden dökülüyor ve o hastalıklı bölge pembe bir renk alıyor yine aynı şeyler. Bu şekilde sürekli tekrarlayan bir hastalık. İlk başlarda fazla önemsemedim, çok küçük bir bölgede oluştuğu için fazla rahatsız etmiyordu. Sonraki yıllar hastalık gitgide yayılmaya başlamıştı, şim ise neredeyse çenemin %70 lik bir kısmı ve burun, yanak kısmında bazı bölgelerde hastalık kendini gösteriyor.

    Aslında başımda da bu tür sorunlar vardı aşırı kepeklenme kaşıntı falan ama kepek önleyici şampuanlarlar kullanarak bu sorunu hallettim, belkide bu şampuanları kullanmasaydım başında da böyle bir hastalık meydana gelecekti çünkü benzer şeyler oluyordu. Bir çok kepek önleyici şampuan denedim ama bunların büyük bir kısmı fazla işe yaramadı. En etkili olanı ise yıllar önce keşfettiğim Clear Men şampuanıydı, hala bunu kullanıyorum ama eskiden üretilen Clear Men şampuanı biraz daha etkiliydi. Mentollu olanı.

    Neyse çok yazdım umarım okursunuz ilk soruma gelince.

    1. si sizin paylaşmış olduğunuz yöntemi 6 gündür uyguluyorum. İlk günlerde işe yaramayacağını düşünmüştüm çünkü 2. gününde hala kabuklanma ve döküntü oluyordu, hastalıklı bölge belirgin bi şekilde kendini gösteriyordu. Şimdi ise hastalıklı bölgenin izleri silinmeye başladı, o pembe renkli yerler normal ten rengine dönmeye başladı ama yine de çok hafif bi şekilde hastalıklı bölgenin haritası belli oluyor. Acaba bu bölge tamamen iyileşecek mi?

    2. Kullandığım şampuan sizce iyimidir tavsiyeniz var mı? Özellikle banyo yaptıktan sonra Clear Men ile yıkadığım hastalıklı bölge kuruduktan sonra sanki çok hafif kireçli gibi duruyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle her mesajı dikkatlice okuyorum merak etmeyin tabiki isim belirtseniz daha iyi olurdu.
      1-ciltteki bu iyileşmenin yaşa ve bünyeye bağlı olarak çok yavaş bir şekilde iyileşme göstereceğini söylemek isterim ve tamamen geçip geçmeyeceği belirsizdir.
      2-benim önerdiğim şampuan head and shoulders clinical strength (head and shoulders intensive treatment) dir.

      Sil
  14. Adsız5.8.14

    En kısa sürede dediğiniz malzemeleri ve head and shoulders clinical strenght'i alıp 3 hafta boyunca uygulayacağım. Tedavi bitiminde de sizleri bilgilendiririm. Umarım faydalı olur. Çok sıkıntılı bir hastalık çünkü.
    Talat

    YanıtlaSil
  15. Tedavinizi uygulamak istiyorum ancak bir tedirginliğim var. Doğal elma sirkesi kullanacağım, yani hazır değil. Dediğinize göre su ile karıştırmamalı, pekiyi bu şekilde asitler saç köküme zarar verir mi? Bundan korkuyorum, teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vermez, önceki mesajları okuyunuz.

      Sil
  16. Mrb bütün yorumları okuduktan sonra dun tedaviye baslama kararı aldım .Öncelikle basımda ayda bır kabuklanma oluyor o da cok asırı degil .Yanlız yuzum ıcın doktora gittiğimde kortizonlu ılaclar sampuanlar kremler vermişti kullanamdım cunku seboroik dermatit hakkında bilgim var 4 yılı askın bu dertten muzdarıbim.kortizonun zararlı oldugunu bılıyorum.Önerdiğiniz formulu uygulamaya basladım bugun ıkıncı gun yuzumde kızarıklıklar arttı tedaviden sonra yuzumu onerdıgınız sampuanla yıkıyorum onun bir sebebi olabılır mı yoksa onerebılecegınzı yzu ıcın baska bır urun var mı .Yuzumu yıkadıktan sonra cok kuruyor ve kreclı gıbı pul pul oluyor ve kızarıyor .yanagımda sıvılceler olusuyor kucuk kucuk .yasım 25 sıvılceden eser yoktu bende hastalıktan dolayı oldugunu dusunuyorum .bebek sampuanı kullanıyordum oncelerı ıyı gelmıstı bazı donemler hıcbırsey olmuyor bazı donemler artıyor.rusyada yasıyorum suan turkıyedeyım ve gereklı malzemelerı yanımda da goturecegım .suan kızarıklar mevcut kusma evresı erken oalbılrı mı acaba tedavıyı bırakmıyorum gelısmelerden sızı haberdar edecegım ılk kez s.dermatit ıle ılgılı bu kadar ilgili bir forum goruyorum yardımalrınız ve onerileriniz için cok tesekkur ederım .İnşallah herkez derman bulur acil sıfalar dılıyorum herkese MertOzbahar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız. Kortizon boya gibidir üstünü kapatır tevavi etmez. Şampuan içeriği dolayısıyla tedaviye destek oluyor yüzünüz içinde kullanın. Tedavinin seyri kişiye göre değişebilir. Geçmiş olsun.

      Sil
  17. bugun 3 gun yuz ıcın bır kac onerım olacak sırkeyı 10 dk beklettıkten sonra ılık su ıle yıkayıp uzerıne az mıktarda corek otu ve sarımsak yagı suruyorum ve ıkı saat degıl 40 -50 dkıka bekletıyorum kızarıklar meydana gelmıyor yuzunuz hassas ıse sırekyı cok fazla bekletmeyın corek otu ve sarımsak yagınıda ıkı gun bole devam ettım kzıarıklar meydana artık gelmıyor yavas yavas ıylesıyor gelısmlereden haberdar edecegım

    YanıtlaSil
  18. Adsız10.8.14

    sarımsak yağı yerine hindistancevizi yağı kullandım ve işe yaradı sizce de mantıklı mı? teşekkürler

    YanıtlaSil
  19. Hocam size de çok soru soruyorum ama tedavi süresi boyunca yastığımız aynı mı kalacak? Eski şeyleri kullansak bir şey olur mu? Yoksa tedavi bittikten sonra mı değişelim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tedavi esnasında hijyen önemlidir, yastığı değil ama kılıfını yıkarsanız daha iyi olur. Tarak vs zaten değişmesi gerekir.

      Sil
  20. Merhaba tavsiye ettiğiniz şampuan saçı döküyor mu acaba ? Ben vichy kullanıyorum saçımı döküyor gibi.Bu şampuanları tedavi süresince mi kullanacağız yoksa sürekli mi ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dökmez, tedavi sonrasında da kullanmanız faydalı olacaktır ama iyileştikten sonra istediğinizi kullanabilirsiniz.

      Sil
  21. Adsız13.8.14

    Merhaba,

    Değerli hocam 1.5 sene önce ilk mesajınızı okuyarak Seboreik Dermatit'den büyük bir oranda kurtuldum sadece burun üstü ve kıvrımları kaldı Kürü 1-2 gün dahi kullansam geçiyor 2-3 hafta sonra tekrar hafif kaşıntıyla yeniden başlıyor. Yeni formül üzerinde çalıştığınızı ve bunun burun kenarları olduğunu söylemişsiniz Allah sizden razı olsun binlerce kişiye yardımcı oluyorsunuz. Sabırsızlıkla bu formülü bende bekliyorum nezaman tam olarak öğrenebiliriz?

    Bir sorum daha var eskiden ben stresli oldugum zamanlar saçlarımı çekerdim (trikotilomani) yaşım 25 bazı yerler açıldı seyrekleşti. Bunlar için yenden çıkarmasını sağlayacak bir formül varmıdır? aynı teli zaman içinde üst üste çekerek küstürdüm sanırım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkürler.
      Öncelikle şuan yaptığım çalışmalar sonuç vermiyor ve bende zamansızlıktan çok fazla denemeler yapamıyorum çünkü takdir edersinizki konu ile ilgili bir labaratuarım ve binlerce denekim yok ve ayrıca sonuçları görmekte 1-2 ay beklemem gerekiyor. Ayrıca denediğim her şeyi cebimden karşılamak zorundayım. Bu nedenden zaman veremiyorum.

      Saç çıkması olayına gelince eğer kök sinirleri zarar görmüşse ki çok fazla aynı noktanın tahribatı zarar verir maalesef saçlar yeniden gelmez.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  22. Merhaba.Ben bu hastalığı 6 aydır çekiyorum.Öncelikle bu makaleyi paylaştığınız için teşekkür ederim. İlk zamanlarda saç dökülmesinin normal yani mevsimsel olduğunu felan sanmıştım.Fakat bir süre sonra banyo yaparken saçımı ellerimle arkaya atarken bile en az 15 20 saç geldiğini rahatlıkla söyleyebilirim. Sonra bu saç dökülmesini normal sandığım için badem yağı kullanmaya başladım.Fakat fayda etmedi.Ben de doktora gittim ve saç egzamam olduğunu söyleyip şampuan verdi. Bu şampuan ne saç dökülmemi , ne de kabuklanmayı azaltmada işime yaramadı. Sonra bir gün sizin makalenizi gördüm. Ve uygulamaya karar verdim.Ve bu kürü ilk başta 2 hafta uyguladım.Dökülme ve kabuklanma azaldı tabiki. 1 hafta bekledim ve yeniden kürü uyguluyorum. 19 gün oldu ve bu küre devam ediyorum.Saçımda kabuklanma yok denecek kadar azaldı.Kepek, kaşıntı çok azaldı.19 gün olduğu halde devam etmemin nedeni hastalığın eski haline gelmesinden korkuyorum.Sizce hastalığım ne safhada, iyileşmeye yakın mıyım gerçekten bilmek istiyorum. Bir sorum daha olacak. Sabah her kalktığımda yastıkta 2-3 saç görmek normal midir? Şimdiden cevabınız için teşekkür ediyorum. (Bu arada yaşım 15)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız ama anlattıklarınızdan ileri safa dermatit olduğu anlaşılıyor. Yani geç iyileşeceğini kabul edin.
      hergün 14-15 tel saç dökülmesi normaldir. Özellikle genç yaşalarda deri hızlı değişir ve genişler bu arada saç dökülmeleri olabilir.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  23. Adsız14.8.14

    merhaba ben ali yaklasık 1 yıldır bu hastalıgı cekmekteyim.sizin kürü 4 gündür kullanıyorum.dün gece bir anda kafamda kasınmalar oldu kuruyemis ve mayalı icecek aldım bunlardan dolayı olma ihtimali var mı.yoksa hastalıgın gecmekte oldunun belirtisimidir .daha 4. gün olmasına ragmen psikolojik mi bilemiyorum ama kürünüzün beni rahatlattını hissedebiliyorum.birde sabahları ekinezya cayı gecede lavanta cayı iciyorum 4 gündür bunların bir faydası veya yan etkisi olur mu.bi sorum daha olacaktı kafamın üst tarafında egzemanın oldugu bölgede %40 oranında sac dökülmem oldu egzema gectinde bu saclar cıkarmı vea cıkmasına faydalı olabilcek bi takım önerileriniz olur mu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. kaşınmalar normal, iyileşme ilerledikçe azalacaktır. yağlı ve mayalı yiyecekler deri altı yağlanmayı artırır ama abartmadıkça sorun olmaz. çaylarda sorun olmaz içebilirsiniz faydası olurmu bilemiyorum. Çıkan saçların sinirleri ölmüşse geri gelmez ve çıkaran bir yöntem şuan yok.
      Geçmiş olsun

      Sil
  24. Adsız16.8.14

    Merhabalar seboreik dermatit makalesinin altına yorum yapacaktım ancak limit dolmuş size sorum olacaktı bende 6 yıldır havuzdan sonra bu hastalıkla ugrasiyorum kasımda kepekler vardı kaşıdım döküldü sizde de böyle dökülme kel bölgeler oldu saçınızda kepekler geçince çıktı mı dökülme olduysa EDA

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Malesef sinirler ölmüşse yani dökülen saçlar üzerinden 6 ay geçmişse yüzde doksan bir daha çıkmamakta.

      Sil
  25. Adsız21.8.14

    benim sac diblerimde kepeklenme var belli bolgelerde kasinti yapiyor kasidigim zamanda kizariklik oluyor.Turkiye ye yazin izine gidiyorum hic bir sorun olmuyor saclarimda,ama danimarkaya geldigim zaman belli zamanlarda kasinti ve kizariklik oluyor sac dibinde.saclarimi hava alsin diye cok kisa kestiriyorum.kepek sampuani kullaniyorum oda sac diblerini yakiyor ne yapmam lagzim bende arastirip duruyom artik sacimi bile kendim kesmeye basladim berbere gitmeye utaniyor insan (:-

    Saygılarımızla,
    Danimarkadan osman

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tabiki ilk önce dr. gidip sorun var mı , nedeni nedir, diye araştırmanız lazım.
      Ama yukarıda yazdığım yöntem bir çok çözümlenmemiş saç sorununa hatta normal saçların bile daha sağlıklı olması için kullanımı, yöntemi ve kullanıcı yorumları ortada bence bir deneyiniz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  26. Bugün 12. kez uyguladım, ufak ufak kaşınıyor eğer kaşırsam bayağı kaşınıyor. Yine hocam küçük küçük kepek zerrecikleri dökülüyor özellikle kafamın yan tarafları kulağım üst tarafında ve ensemde yoğun olarak var. Saçım ise yine dökülüyor :( Prozinc şampuanından şüpheleniyorum. Ancak daha tamamen kurtulamadım 12. gün olmasına rağmen. Daha devam edeyim mi? İyileşme var gibi ama bilmiyorum ki benim hastalığım ağır mı? Sadece saç derimde var. Ben çocukluğumda bronşitten vs dolayı çok antibiyotik kullandım. Bunun etkisi var mıdır? Bünyemi güçlendirmek için bir öneriniz var mı? Tangry sizdi saktasın. Yani Tanrı sizi korusun. Sağ olun!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İyileşme 12. güne kadar belirgin bir şekilde görünmeliydi belki hastalığınız çok ağır derecede belkide başka bir hastalığı sebore sanıyor olabilirsiniz. Prozinc yerine tavsiye ettiğimiz ürünleri kullanın. Bağışıklık sistemi zayıfsa geç iyileşme normaldir. Bunun için hergün 1 adet hurma yemenizi tavsiye ederim.
      Geçmiş olsun

      Sil
    2. Hocam şu kömür katranlı şampuan için bir marka var mı? Yani işi şansa bırakmak istemiyorum ben, marka olarak da sizin önerdiğinizin aynısı olsun.

      Sil
    3. selenyum sülfit içeren head&shoulders.Intensive treatment adlı şampuan lavicert şişe sadece eczanelerde satılıyor, kömür katranı içeren şampuan t-gel dermokozmetik eczanelerden bulabilirsin.

      Sil
    4. Hocam bugün Head and Shoulders'In INtensive Treatment şampuanını 32 liraya eczaneden aldım. Acaba sahte olma olasılığı var mı çünkü piyasadan çekildi diyorlardı. Yerine Clinical Strengt çıkmış diyorlardı. Hocam rengi pembemsi, kahverengi bir şey. Sahte olup olmadığını nasıl anlarız? TEşekkür ederim.

      Sil
    5. Head&shoulders.Intensive treatment adı head and shoulders clinical strength olarak değişmiştir ikiside aynı önceki mesajlarda böyle olacağı ile ilgili bir yanıt vermiştim. Eczaneden almışsan sahte olması zor ihtimal.

      Sil
  27. Sizce saçtaki sivilcelerin tamamen geçmemesi hastalığın devam ettiğini mi gösterir ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilmiyorum , belki ergenlik sivilcesidir belki başka bir hastalıktır ama seboreik sivilce yapma gibi bie lezyonu yoktur.
      Geçmiş olsun.

      Sil
    2. bendeki seboreik saçta önce kaşıntılı küçücük bir sivilce olarak beliriyor
      anlıyorum o bölgede başlangıç yapacağını.
      tabi şüphe duyabilirsiniz sendeki sebo olmayabilir diye ama
      her şey seboyu işaret ediyor saç kaş kulak çene ve burun çevresi

      Ferhat

      Sil
  28. arkadaşlar tedaviyi uygularken ne kadar miktarda karıştırıcaz en küçük şişelerden var ben 2 tatlı kaşığı çörek otu ile bir tatlı kaşığı sarımsak yağını karıştırıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aldığınız Çörekotu yağı ve Sarımsak yağını bir şişede 4 ölçek çörekotu yağı + 1 ölçek sarımsak yağı şeklinde karıştırın. ( Yani 4 birim çörekotu yağı + 1 birim sarımsak yağı = 5 birim karışım olacak).

      Sil
  29. bir ölçek dediğiniz bir tatlı kaşığımı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. daha açık anlatamayacağım için , istersenizmakaleyi ve sorulara verilern cevapları bir başkasına okutup tarif etmesini isteyiniz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  30. evet yada hayır demek bu kadar zormu anlamdım 1 e 4 ölçek olduğunu anladım ama bu ölçeğin miktarını soruyorum bir tatlı kaşığı yada bir damlamı ( örnek)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ölçek olarak ne kullandığınız farketmez kaşıkta olur, şişede , litrede vs... Genelde şişe ile satıldığından ölçek olarak bu şişedekinin tamamı kullanılır.

      Sil
  31. Değerli Hocam,
    Sizlere ve bu derdi çeken tüm arkadaşlara Allah'tan acil şifalar diliyorum.Uzun zamandır benimde sıkıntısını yaşadığım bu ilet ile gittiğim her doktor sb tanısı koyuyor ve bir çok ilaç verip geri gönderiyor. Günün sonunda hiç biri bir fayda etmiyor.Bendeki durum şöyle,
    Göğüs, saç dipleri ve yüzde kızarıklı sivilcelenme.Burun kenarlarında yara denemez ama andıran kaşıntılı açılma.Şimdi de yeni başlayan ağzın her iki yanlarında soğuktan çatlamış gibi kızarık çatlaklar.
    Şimdi soruyorum,
    Bende ki bu rahatsızlık Sb midir? daha da önemlisi benim rahatsızlığıma bu kür iyi gelme durumu olabilir mi?
    Birde T/Gel şampuan için kullandıktan sonra 24 saat güneşe çıkılmamalıdır, diye bir uyarı var bu gerçekten dikkat edilesi bir durum mudur?
    Şimdiden Teşekkür ederim.
    Vinchenzo

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bende ki bu rahatsızlık Sb midir?
      buradan teşhis koymam olanaksız ama dr. demişse doğrudur, tabi test yapıp eşlik eden hastalık varmı araştırıp ona göre doğru sonuca varmak gerekir.

      daha da önemlisi benim rahatsızlığıma bu kür iyi gelme durumu olabilir mi?
      Deneyip görmek lazım , sonuçta kullanıcı yorumları ortada.

      Birde T/Gel şampuan için kullandıktan sonra 24 saat güneşe çıkılmamalıdır, diye bir uyarı var bu gerçekten dikkat edilesi bir durum mudur?
      Aslında bütün dermokozmatiklerde aynı şey yazar çünkü uv ışınları direk temasta etkileşme yapar. Ama burada söylenmek istenen güneş banyosu yapmayın demek.

      Geçmiş olsun

      Sil
  32. Adsız6.11.14

    selamlar,

    yaklaşık 1-2 hafta önce bu yöntemin size ait olduğunu gösteren bir belgenin (patent vb.) olup olmadığını sormuştum. bunun nedeni başka bir yerde seboreik dermatit için kür olarak satılan bir set içerisinde aynı malzemeleri görmüş olmam. (başka malzemeler de var ve fiyatı 250 tl)

    Eğer bu uygulamanın (elma sirkesi - çörekotu yağı- sarımsak yağı) hakları size aitse benimle iletişime geçebilirsiniz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Açıkcası bana öyle bir mesaj gelmedi.
      tabi facebook yada g+ yada başka yerden bana ulaşmanız mümkün değil. Kusura bakmayın . Mesajınızı ilk defa okuyorum.

      İlginize teşekkür ederim. Buradan tüm okuyucularımıza şunu iletiyorum.

      BEN NEWYORK TA YAŞIYORUM VE TÜRKİYE İLE İLGİLİ OLAYLARDAN HİÇ HABERİM OLMUYOR.
      AYRICA WEBSEYYAHI BLOGU DIŞINDA HİÇ BİR TÜRKÇE YAYINDA BULUNMUYORUM.
      HİÇ BİR SİTE YADA MARKETTE SATILAN HİÇ BİR ÜRÜN İLE BİR ALAKAM YOKTUR.

      patent konusuna gelince internet üzerinde DMCA lisansı var yani googleden banlatırım. Lakin ürün tam bitmemiş bir yapıda ve lisans ve patent çalışmalarını yapacak maddi imkanım bulunmamakta. Firmalara başvurdum ve lisans için cevap bekleme aşamasındayım. Ama bilmeyenler için kısaca bu gibi ürünlerin FDA lisansı almak çok zor ve çok zaman alıyor.
      Lisansı alınca ne olur. İlk benim başvurduğum belli olduğundan yüklü bir telif hakkı davası açılır.

      Teşekkürler

      Sil
  33. arkadaşlar hedean&shoulders şampuanı bulamıyorum. Siz nereden aldınız.Yardımcı olursanız sevinirim.

    YanıtlaSil
  34. Selamlar..
    - Kaşlarda ve Boyanan saçlarda uygulamanın bir zararı, olumlu veya olumsuz etkisi var mı ?
    - Boyanan saçların rengini açar mı.? Bu uygulama süresince boyanan saç işlemine ara vermek gerekir mi?.
    -Tamamen İyileştikten sonra mı boyama işlemi yapılmalı ? Yoksa, arada bir boyamanın iyileşme sürecine olumsuz etkisi olur mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. -olumlu , olumsuz etkisi olmaz
      -rengine etkisi olmaz
      -yeni boyanan saç değil lakin saç kökünün ve saç derisi gözeneklerinide boya molekülleri kapladığı ve tam çıkması 1-2 hafta bulduğu için tedaviyi olumsuz etkiler.

      Kısaca yeni boyanmış saça uygulanması, tedavi ürünlerinin etkin faydasını azaltacağından önermem.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  35. Adsız16.11.14

    Sebamed anti dandruff şampuanı kullanmaya başladım yaklaşık 1 ay oldu ve başımda aşırı pullanma yapmaya başladı acaba yan etkisinden dolayımı pullanma oluyor. Kullanmaya devam edeyim mi yoksa kullanmayayım mı ?
    orhan | polat-alemdar59

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız ama benim önerdiğim şampuanları kullanmanızı tavsiye ederim.

      Sil
  36. Merhaba tekrar ..

    - Çörek otu ve Sarımsak yağı karışımını ; Elma sirkesini (30 dakika kuruduktan
    sonra) sürdüğümüz her yere sürmek zorunda mıyız.. Örneğin; Erkeklerde kollar, göğüs,sırt,
    omuz ,kaş, bıyık gibi. Yoksa, sadece kafa derisindeki saç'a mı sürülecek ?
    - Ekzama tedavisinde kullanılan kortizonlu ilaç ve merhem den kaynaklanan, saçlarda/kıllarda
    yıpranma zayıflama ve dökülmelerin,
    - beyazlaşma / grileşmelerin geri dönüşümüne etkisi olur mu ?
    - Sizin bu kokuda bir çalışmanız , deneyiminiz var mı?
    - Karışım oranları ve bekleme süresi konusundaki karalı ve kesin bilgilendirmeniz ne zaman
    olacak (tahmin.)
    Teşekkürler.. ..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhabalar
      -Çörek otu ve Sarımsak yağı karışımını hastalıklı bölgelere ve yakın çevresine sürülmeli dolayısıyla neresi sorunlu ise sürülür bölge fark etmez.
      -Egzama hastalığında kortizon kullanılmaz zaten bunu çoktan anlamışsınızdır. Giden gitti geri dönüşümü olmuyor şuan maalesef, ancak nano teknoloji ilerliyor, umut verici gelişmeler var ama şuan etkin bir şey yok.
      -koku konusu kolay çözülür ama bende bunu gerçekleştirecek laboratuvar yok.
      -2 ila 4 yıl arası sürer diye tahmin ediyorum. çünkü zamanım ve imkanlarım kısıtlı.
      İmkanlar olsa içindeki etken maddeleri ayrıştırıp tek bir merhem halinde yapılabilse zaten millet bu dertten kurtulur. Biri bir gün bunu yapacaktır lakin bu şartlarda benim yapmam bir gelişme olmazsa ancak bu hızda ilerliyor.

      Geçmiş olsun

      Sil
  37. verturi23.11.14

    Eski adı "Head&shoulders.Intensive treatment "
    Yeni adı "head and shoulders clinical strength "
    Şampuanları artık bulamıyorum lütfen nasıl alınacağını yada nereden alınacağını bilen yardımcı olsun Teşekkürler...
    Ben Ankaradan Özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Adsız23.11.14

      İthalatçı Firma : Procter & Gamble Ltd. Şti
      head and shoulders
      Ücretsiz Danışma Hattı: 0 800 261 63 65 (Sabit hattan Arayınız)

      Sil
  38. Adsız25.11.14

    ARKADAŞLAR BANA DA İYİ GELDİDAHA YENİLERDE KULLANDIM AMA İLK BAŞLANGIÇYERLERINDE HALA ÇIKMAKTA BU HASTALIK AMA DEVAM EDİYORUM KULLANMAYA İLK DEFA BÖL BİR TEDAVİ YÖNTEMİ İYİ GELDİ YAKALAŞIK15 SENEDİR VARDI.

    YanıtlaSil
  39. Bende bugun itibariyle başladım, umarım bi sonuç alırım.. Eğer alırsam size çok minnettar kalırım gerçekten.. Geribildirim yapacağım ara ara..

    YanıtlaSil
  40. Merhaba, kürü denedim 15 gün sonra saçımdaki tüm kepek temizlendi. Ama 1 hafta sonra ufaktan tekrar oluşmaya başladı. Tamamen geçtiğini nasıl anlayacağım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu anlamak biraz zamana bağlı, 2-3 hafta hiç dermatit olmuyorsa geçmiş denilebilir, ancak burada hasta kendisi zaten farkedecektir.
      Geçmiş olsun

      Sil
    2. O zaman saç derisi temizlense dahi 1 hafta daha devam etmeli hergün yastık tarak havlu değiştirilmeli ki bulaşma olmasın.

      Sil
    3. Kepek yok diye tamamen geçti sanıp tedavi yarım bırakılmamalı diye söylememin mantığı budur.

      Sil
  41. Merhaba Kerem
    30 yaşındayım.Ergenlik döneminden beri saçda deriye işleyen kepeklenme ve yanaklarda kırmızılıklar mevcuttu.
    Son dönemde saçımda aşırı dökülme oldu.Tüm hormon ve kan tahlilleri normal çıktı.Saç favorileri ve bıyıgımdada seyrelmeler başladı.Doktor yağlıya meyilli sebaroik dermati dedi.
    Kepekli dökülen saçım seyrelen bıyıklarım ve kırmızı olan yüzüm için kullanabilirmiyim.
    Formulu araştırdım forumda değişimler olmuş anladığım kadarı ile nasıl uygulamam gerektiğini yazarsanız çok sevinirim.
    Webseyyahi hanfendiyede emeği için çok teşekkür ediyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba...
      Vücudunuzun her yerinde kullanabilirsiniz.
      makale güncellenmiştir yani makaledeki " Kullanımı : " bölümünü uygulayınız.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  42. 4. günüm, harfiyen uyguluyorum, ciddi bi değişiklik henüz yok, umudumuz yüksek devam ediyoruz bakalım:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım faydası olur,
      Geçmiş olsun

      Sil
  43. merhabalar benimde kaslarımda kepekler var 8yıldır kaşıyarak kaslarımı da döktüm saçlarımda da kepek yok ama çok yağlı yüzde 70 ini kaybettim bu yöntemi saçlarıma da uygulasam olur mu

    YanıtlaSil
  44. 7. günüm, sanırım kusuyor, kafamın her yerinde sivilceler arttı, umarım kurtulurum tamamen, tedaviye ve umuda devam:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzenli geri bildirimleriniz için teşekkürler.

      Sil
  45. Merhaba,Son aylarda Bıyıklarımda ve saç favorilerinde saçlarımda sakallarda bazı noktalarda seyrelme başladı.
    1-Seboreik dermatit bıyık dökülmesi yapar mı
    2-Midemde geçen sene helico backer çıkmıştı.Bu kürünüzü uygulamama engelmidir.
    3-Diyelim saçımızı sirke ile yıkadığımız zaman ne kadar kullanmalı.1 çay bardağı bir su bardağı ölçü söylüyebilir misiniz.
    4-Son kullanım ile alakalı sorumu
    makale güncellenmiştir yani makaledeki " Kullanımı : " bölümünü uygulayınız.
    şeklinde cevapladınız bu hangi sayfada acaba 2 3 4 5
    5-Saçımda bazı noktalarda deriye işlemiş kabuklanmalar var(Rengi siyah gibi).Kürün saç derisinin gözeneklerin açılması için etkisi mevcutmudur.
    Teşekkür ederim emeklerinize.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Evet
      2- Değil
      3- Miktar değişken , kısaca yüzünüzü su ile yıkadığınızda nekadar su kullanıyorsanız aynı miktarda.
      4- http://webseyyahi.blogspot.com.tr/2012/06/seboreik-dermatit-tedavisinde-cozum.html
      5- Evet
      Geçmiş olsun

      Sil
  46. Adsız7.12.14

    Merhabalar adım Murat makina mühendisiyim. Bende bu seberoid dermatitten 5 yıldır çekiyorum. Burun kenarlarımda kaşımda ve çenemde aşırı şekilde kızarıklık var ve her geçen zaman da daha çok ilerliyor. 2 hafta önce Head and shoulders clinical strenght şampuanı ve dediğiniz kürü uyguladım 3. gün sonunda gözle görülür azalma oldu fakat aşırı şekilde saç dökülmesi başlamıştı. Bende tedaviyi yarım bırakmak zorunda kaldım. Şu anda saç dökülmesi normale döndü fakat yüzümdeki kızarıklık eskiye nazaran 1.5 kat arttı. Bu süreçte sadece şampuanı kullandım. Dün tekrardan küre başladım çaresiz olarak.

    Sonuçları tekrardan buraya yazacağım. Bu arada şampuan gerçekten çok güzel harici olarakta arkadaşlarıma tavsiye ettim herkes kullanıyor ve çok beğendiler. Bir de nereden alacağız diyen arkadaşlara tavsiyem alışveriş siteleri var ordan versinler sipariş 1-2 güne geliyor zaten.

    Hayırlısı bakalım bugün 2. günüm şimdi kür zamanı. Herkese Allah acil şifalar versin...

    YanıtlaSil
  47. Süpersiniz hemen dönüş yapmışsınız.Uygulamaya yönelik soruları biraz ayrıntılı cevaplayabilirseniz çok sevinirim.
    1-Şimdi son kullanımla alakalı gönderdiğiniz link en baştaki ilk link gözüküyor.
    Anladığım kadar ile saçımızı su ile yıkar gibi elma sirkesi ile yıkıyoruz.Cildim hassas olduğu için her gün 500lik elma sirkesinin 4te 3 ünü kullanmayı düşünüyorum(Uygunmudur).Saç yüz ve bıyık için bölgesi için.Elma sirkesinin kalma süresi için ideal süre sayfada yazan 30 dkmıdır.Tavsiyenizi bekliyorum.(Forumun daha sonraki sayfalarında kullananların tavsiyesi ile sizinde onayladığınız süre değişimi olabilirmi diye soruyorum lütfen yanlış anlamayın)
    2-Aktardan aldığım soğuk sıkım çörek otu yağını 4 ölçek ve 1 ölçekte sarımsak yağı ile karıştırıp 2saatmi beklemek en ideal süredir(Forumun daha sonraki sayfalarında kullananların tavsiyesi ile sizinde onayladığınız süre değişimi olabilirmi diye soruyorum lütfen yanlış anlamayın)tavsiyenizi bekliyorum.
    3-Burada ölçekten kasıt 1 çay çorba yemek kaşığı vb. olarak mı düşünmeliyiz.Yazdıklarımdan uygun olan var mıdır.Tavsiyenizi bekliyorum.
    4-Kürü kesintisiz 15 gün uyguladık şikayetlermiz düzelince 15 gün dahamı uyguluyoruz.Şikayetlermiz azaldı tam geçmedi 1 15 gün dahamı uygulamak gerekir.Arada fark varmı diye soruyorum.
    5-30 yaşındayım 15 yaşından beri saça işleyen kepeğim mevcut.Diyelim kepeğim düzeldi saç derisi bu kepeksiz duruma nasıl bir tepki verebilir.
    Kendinize iyi bakın.
    Herkese geçmiş olsun...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1- Uygundur, 30 dk yeterli olacaktır. ufak bir kaç değişiklik olmasının nedeni tedaviden daha etkin sonuç alınmasıdır. Yani eski mesajlarla çelişki yok ama gelişme var diyebilirim.
      2- 2 saat yerli bir zaman oluyor. Daha azında cilt zaman zaman doygunluğa ulaşmadığını farkettim.
      3- Ölçek birim olarak ml (mililitre) ama elinde hiçbir şey olmayan aynı büyüklükteki şişeler ile ölçebilir. önemli olan karışma oranı ne ile ölçüldüğü toplam %karışım oranını etkilemez.
      4-Hastalık bitmişse teadavide bitmiştir. hastalık bitmemişse tedavi uzatılır , tedavi hastalık üzerine hiç bir etkisi olmamışsa tedavi bıraklır ve başka yöntemler araştırılır.
      5-Yaklaşık 2 hafta dengesiz olabilir ama sonrasında dengesine kavuşur ve normal bir hal alır.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  48. Selman8.12.14

    Merhabalar seboreik dermatitle ilgili yazınızı okudum bendede var kafa derimde saç derimde yani uyguladım gerçekten kaşıntı falan kalmadı öncelikle çok tşkr ediyorum ve size birşey sormak istiyorum sanırım bilginiz var cinsiyetim erkek bu arada benim saçlarım gürdü dökülmeye başladı stresten doktora gittiğimde genetik dedi her doktor gibi minoxil verdi daha önce kullandım yaramadı kullanmadım o yüzden sonra çareyi alternatif tıpta aradım yağlar her çeşit saçla ilgili yağı kafama sürdüm sonra saçımın ön tarafında bir seyrelme başladı bir eczanede ücretsiz saç analizi yaptırdım saç derimin yağlı ve gözeneklerimin tıkalı olduğun söyledi yağ kullanıorm ondan olabilirmi dedim evet dedi kullanma sana şu biotin bilmem ne die bir ürün var onu öneriorz dedi bende ürünlerini satmak için yapıyor die dinlemedim devam ettim yağlara sonunda sizin yazınızı buldum dermatit konusunda kesinlikle işe yarıyor fakat size sormak istediğim bakım yağları saç dökermi şuan çörek otu ve sarımsak yağını karışık kullanıorm yazınızdaki gibi 1 hafta her gün uyguladım elma sirkesiyle artık haftada ikiye düşürdüm önlerimde saç çizgimde hala seyrelme var bu yağlar yüzünden olabilirmi saçımın bu hali sizin düşünceniz nedir devam edeyimmi bırakayımmı doktorlara bile pek güvenemiorm çünkü türkiyedeki doktorların çou ne yazıkki vereyim ilacı gitsin kafasında bu yazınız işe yaradığı için sormak istedim ne yapayım bildiğiniz birşey varsa yardım edebilirseniz ve geri dönüş yapabilirseniz çok sevinirim tekrar tşkrler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her doktor minoxil vermez çünkü minoxil saç çıkarmaz dökülmeyi de önlemez (bende biliyorum satılsın diye böyle pazarladıklarını) dökülmeyi yavaşlatır.
      Eczanedeki uyduruktan saç analiz makinasına güvenmeyin o ancak bir büyüteç ile saç dibine bakan bir kandırmaca. biotin işe yaramadığı malum.

      Yani genel yanılgı şu zaten saç döküşüyorsa bu yağların etkisi olmaz. kısaca ne saç çıkarır nede saçı döker sadece dermatite bağlı saç dökülmesini durdurur ama bu etkisi tedaviyi bitirdikten sonra başlar.

      Buradan teşhis koymam olanaksız, tedaviyi uygulamak yada bırakmak tamamen kullanıcı tercihidir. Ben denenmesi için bu makaleyi yazdım umarım birilerine faydamız oluyordur gerisine tabiki şunu yap diye söylemem olanaksız.

      Geçmiş olsun.

      Sil
  49. Allah sizden razı olsun. Tamamen geçti. Head and şampuan bitene kadar Şampuana devam ediyorum. İnşallah farklı Şampuana geçince tekrarlamaz. İyi günler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun.
      tamamen geçmesi zaman alabilir eğer tekrarlarsa başlangıç safasında tedaviyi tekrarlayın.

      Sil
  50. 10. günüm, yoğun bir şekilde kafam sivilce doldu, hala mı kusuyor ne oluyor anlamadım, bide sac derim çok hassaslaştı, sanki dokununca acıyor her yeri, hani friksiyon bile yapamıyorum sac derime çok canımı yakıyor, 14 günü tamamlayıp durumdan haberdar edicem sizi..
    Teşekkürler ilginiz ve cevaplarınız için..

    YanıtlaSil
  51. Adsız9.12.14

    Merhaba Murat ben bugun 4.gunum. Kasinti olayim cok azaldi kirmizi lekelerde pembeye donustu ama bugun yuzumde pullanma oldu kirmizi olan bolgelerin hepsi pullandi. Boyle olmasi normal mi?

    YanıtlaSil
  52. 12. günüm tedaviyi bıraktım, artık saçıma el değdiremiyodum ve sivilceler haddinden fazla oldular, sanırım benm sorunum seboreik değil çok benzese de değil.. Doktorlarda seboreik diyip gonderiyolar biraz araştırdım belki follikulit denilen denilen bir hastalık, çünkü saç derimde irinli sivilceler var ve bunlar kaşıntı yapıyor, seboreikin böyle bir durumu yok sanırım.. İşte oyle arkadaşlar.. Çok teşekkürler WebSeyyahi burdan verdiğin bilgilerle çok kişiye yardımcı oluyosun.. İyi Günler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Burak bey 12. güne kadar iyileşme başlamalıydı ama s. dermatitde sivicelenme olması durumu yok. Sizinde dediğiniz gibi başka bir rahatsızlık olması muhtemel. yada birden fazla hastalık aynı anda görülüyor olabilir. Merak etmeyin kullandıklarınızın zararı olmaz. Ama en kısa zamanda dr gidip teşhisi doğru almanızı tavsiye ederim. Geçmiş olsun

      Sil
  53. Merhaba.
    Doktor tarafından vucudumdaki helico bakter için bügün 4 adet ilaç ile(Cogunlugu antibiyotik)2 haftalık tadaviye başladım.
    1-Doktorun verdiği tedaviyeyle kürünüz uygulanabilir mi .Yoksa tedavi bitiminde başlamak dogru olur.(Cevabınız benim için çok önemli)Sonuçda haplar içerden helico ve mikroplarla savaşıcak.Dışardanda kür ile savaşmak mantıklı saglıklı olurmu.Yan
    2-Aktardan ürünlerinizi aldığımız zaman her hangi bir özellik belirtmemiz gerekir mi )Soguk Sıkım vb.)
    3-Vichi şampuan kullanmıştım daha önce bana iyi gelmedi(Çok saçımı döktü).Sarımasaklı şampuana başlıyacam.(tavsiye üzerine).Yeni şampuan ile küre başlamak saçın dengesi için zararlı olurmu yoksa belli bir süre kullanıyım şamupuan saçıma alışşınmı.
    4-Şu ölcek işini bir çözemedim.1 yemek kaşığı 1 ölçekmedir yada 1.5@ 2 kaşık.Bu örnek ile ilgili beni aydınlatırsanız çok sevinirim.
    Gerçekten hiç bir çıkarınız olmadan 2 yıl süre ile destek veriyorsunuz.Sizi tebrik ediyorum.Aldığınız dualarıda arkadaşlardan okuyorum.Bravo size.
    Kendinize İyi Bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Helikobakter pilori kısaca mide ülseri vb. yapan bir bakteridir ve dernatitle bilenen bir alakası yoktur. ( sadece şunu söyleyim ilacı aksatmadan tam pozolojide kullanın ve ilaç bitince genelde 14 günlük tedavi sonunda dr. gidin kontrol ettirin çünkü çoğu durumda 28 günlük tedavi gerektirebilir, ayrıca eşinizin (sevgilinizin, hanımınızında) kullanması gerekir yoksa rekürren olacaktır) mevzu uzun ve s. dermatitle alakası yok dediğimi yapın kısaca.
      2-Aynı anda kullanılabilir , sorun olmaz
      3- Kısaca önerdiğim şampuanları kullanın diğerleri işe yarasa zaten tedavi makalesine eklerim.
      4-Daha açık izah edemiyeceğim için üzgünüm tavsiyem saysal bölüm okumuş birine sorun zaten oran orantı karşımı bileceği için daha anlaşılır ifade edebilecektir.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  54. Merhaba,
    Bugun baştan aşağı üşünmedim tüm yorumları okudum.Karışım ile sorduğum soruların ne kadar boş olduğunu gördüm.
    Yazın saçımı kendim sıfıra vurmuştum.Bu jileti dalgınlıkla yüzümdede uyguladım.Ve bıyıklarımda saç favorilerinde seyrelme oldu devam da ediyor.Bu hastalığın saç döktüğünü yüzde yüz anlamış oldum.Çünkü bıyık vucuttaki en saglam kıllarmış saçımdan bulaşınca onu bile döktü.
    Bende demir eksikliği oluyor.Yapılan endeskopi ve kolonoskopide Kolit gastirit ve heliko çıktı.Doktora candidiyı sordugumda sonuçlarda çıkmamış dedi.Sizde sagolun antibiyotik tedavisi(Doktor pantpas largopen claricide flagly verdi 2 hafta kullanıcam şimdilik)ile sizin kürünüzün uygulanmacağında bir sıkıntı olmadıgını belirttiniz..Helico için doktor bu tedavinin yuzde 50 60 başarılı olabileceğini belirtti.
    1-Bendeki şise puskurtmeli.Saçıma yüzüme sürdüğüm zaman kalması yetermi yoksa el ile masaj firiksuyon yapıyımmı(Saçlarım güçsüz bu aralar)
    2-Yüzüme sürüceği zaman kırmızılık olmayan yerlerde var yuzun alt kısmı çene buralarada aynı şekil uygulayımmı.Yorumlardaki kırmızılıgın kahvereke olabileceğiniz okudum.Biraz açabilirseniz sevinirim.(İş için çok sıkıntı olurmu)
    3-Ayakların aralarında bazen kaşınma oluyor doktor daha önce mantar var demişti.Saç ve yü
    z için gittiğimde ise farklı doktorlar seberoik dediler.Sizin tadaviniz ile yok olan ne oluyor acaba.
    Çok soru sordum sizlere. Ama her zaman cevapladınız .Allah sizden razı olsun.Yorumlar okuyunca bunu daha iyi anlıyorsunuz zaten.
    Kendinize İyi Bakın...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      1- İkiside olur.
      2-Güneşte brozlaşan ten gibi çok sorun olmaz
      3-Mantar farklı bir hastalık dr. tedavisini uygulayın
      Geçmiş olsun

      Sil
  55. selam

    benim egzamam bi ara kesildi ama tekrar başladı. bende gidip saçlarımı kazıttım. hakiki elma sirkesi aldım bugün, saçlarımı kükürtlü sabunla yıkayıp elma sirkesi süreceğim ayrıca oluşan bölgelerede tabi. çörek otunu ve yağını yemeklerimde kullanıyorum. gittikçede sık kullanmaya başladım. lakin egzamadan dolayı saçlarım mahvoldu tipim bile değişti çoğu saç döküldü. açılan yerlere sarımsak sürdüm özelikle egzamalı bölgelerede hem egzama gitsin hem saç çıksın diye. bunuda yeni yeni yaptım ama dr saraçoğlu egzamaya domates ve sarımsak iyi gelmez diyo. bunu da bu sitede yazmış: www.7gunsaglik.com/dr-ibrahim-saracoglundan-egzama-ve-sedef-icin-dogal-oneriler.html
    bu doğru mu?

    ek olarak ısırganda kullanacağım kaynatıp hem suyunu çay misali içeceğim hemde fısfıs gibi birşeyle sıkmayı düşünüyorum saçıma. gürleşsin tazelensin diye.

    gittiğim yol doğru mu bu yazıya yorumunuz nedir?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Tavsiye ettiğimiz şampuanları ve sabun kullanılmasının tedavi seyrine olumsuz etki edeceğini belirtmiştik.
      Bir çok kişi , bir çok şey söylüyor ve bir çok dr. reçete yazıp gönderiyor ama hiç birisi işe yaramıyor .Zaten hep laf kalabalığı bunlar altında hiç bir bilimsel çalışma veya akademik makale bulamazsınız bu gibi söylenenlerin.
      Yinede ben kullanıp denemek ve sonuca göre bir şeyler söylemek gerektiğini düşünüyorum , dolayısıyla karar hep son kullanıcıya ait.
      Geçmiş olsun

      Sil
  56. Adsız18.12.14

    merhaba ben yasemin, 5yildir bu hastaligi cekiyorum. saclarimda hic kabuklanma olmadı sadece kizariklik, acima, kasinti ve bazen iltihap oluyor. şu an aktif dönemi ve uzun sürdü geçmiyor. 1.5 yasinda bebegim var surekli alt degistirdigimden ilk defa ellerim egzama oldu. baslangic durumda. tedavinizi uyguluyorum ikinci günüm. kaşıntı devam ediyor ve minik sivilce gibi kizarikliklar oldukca artti..saclarim uzun ve cok koku oldugundan karisima menekse yagi ekledim ve durulamadan once bal ile masaj yaptim yanlis mi yaptım acaba? teşekkür ederim

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle sorununuz s. dermatit belirtileri taşımıyor, egzamanın başka bir türü gibi ama buradan teşhis koymam olanaksız. dr. görünmenizi öneririm. S. dermatitin ellerde görünme olasılığı çok düşüktür, bu nedenden benim tavsiyem bir an önce uzman hekime gitmeniz yönündedir.
      Yöntemin zararı olmaz cilt bakımı yapmış sayabilirsiniz ama şifa bulmak için hastalığınızı tam öğrenmenizi tavsiye ederim.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  57. Merhabalar.
    7 günü bitirdimYanlız bugun saçlı derimdeki bir kaç noktadaki kabuklanma kepeklenme dikkatimi çekti.Birine bakıyım dedim büyük bir parça kabuk çıktı aynı anda 4 saç teli ile beraber.
    7günde saçda bu şekil beyaz kabuklanmalar olması normalmidir.Küre devam ediyimmi Degerli görüşlerinizi bekliyorum.
    Kendinize İyi Bakın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      olabilir, İyileşme varsa devam edin.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  58. selam ben ufuk kürü uygulamanın 4.günündeyim kaşıntı devam etmekte bende hiç bir zaman kabuklanma olmadı zaten nadir ve azdı.neyse şampuan olarak Head and Shoulders'In okaliptus kaşıntı giderici şampuan kullanıyorum sizce uygunmudur ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Kısaca uygun değildir, "head and shoulders clinical strength " Kullanmalısınız nedeni içerdiği etken madde.
      Tr de bulunmuyormuş ama spot mağazalarda yada alışveriş sitelerinden temin edilebiliyormuş.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  59. Karışımı buradan da paylaşabilir misiniz... Ulaşamadım...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. http://webseyyahi.blogspot.com.tr/2012/06/seboreik-dermatit-tedavisinde-cozum.html

      Sil
  60. teşekkür ederim yarın ilk işim eczanelere sormak olacak head and shoulders clinical strength bulamazsam , ki inşallah öle bişi olmaz önerebileceğiniz başka şampuan varmıdır ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuan önemli değil içerdiği etken madde önemli selenyum sülfit içeren herhangi bir şampuan olabilir ama benim bildiğim bir tek head and shoulders clinical strength var oda tr de bulunmasında sıkıntı olabiliyormuş.

      Sil
  61. hocam yine ben 5.gündeyim ama şampuanı bulamadım uşakta yaşıyorum küçük şehir eczaneler avmlere her *yere baktım yok ama bir siteden sipariş edeceğim :) link olarak bakabilirmisiniz doğrumudur
    http://www.3ka.com.tr/Head-Shoulders-Clinical-Strength-Kepek-Sampuani-420ML,PR-3931.html

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sadece ürün görseli doğru diyebilirim bunun dışında site ve nasıl işlediği konusunda bilgim yok.

      Sil
  62. hocam Head-Shoulders-Clinical-Strength şampuanla 2 gün oldu kullanalı benim sorum kürü yaptıktan sonra ben 3 saat filan bekletiyorum şampuan kaç dk kafamızda kalsın ??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Normal şampuanlama süresi 10-15 dk bekletilmesi doğrusudur. Toplamda bu uygulama 2 sefer uygulanmalıdır.

      Sil
  63. Mustafa Karaca17.1.15

    seboreik dermatit hastalığı ile paylaşımlarınız için teşekkür ederim...hastalığımın teşhisini internetten araştırarak buldum...oysa 3-4 kere dr.a gitmiştim ...daha önceden çörek otu yağı ile zeytinyağı karışımı ile saçlarıma bakım yapıyor idim (ayda 1 de olsa)..kesinlikle deneyeceğim ..geri dönüşleri okudum bazıları fayda görmediklerini yazmış..kendim 3-4 yıldır evde elma sirkesi üretirim..bence bu tedavi de ev yapımı elma sirkesi kullanılması çok önemli..marketlerde satılan sirkeler sirke asidinden üretilmiş faydasız şeylerdir..slmlr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler
      Geçmiş olsun

      Sil
  64. Merhaba sizin dediğiniz şampuanları bulamadım şuan vich yeşil kullanıyorum, sizce o nasıldır? Ve bizim hergün yeni sirke mi almamız gerekiyor sirkeyi direkt uygulayınca bütün şişeyi tek seferde mi kullanacağız? Daha henüz tedaviye başlamadım bende yağlanma sorunu var baya daha kötü olur diye korkuyorum biraz da açıkcası.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi süresince etken maddeden dolayı selenyum sülfit gerekli.
      Fazla kullanmanın zararı olmaz ama buradan sizin hastalıklı bölge ne kadar yada saçınızın uzunluğu nasıl bilemiyorum . Endişeniz varsa kullanıcı yorumlarını okuyabilir kararınızı verebilirsiniz yada hiç başlamayabilirsiniz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  65. Adsız19.1.15

    adım sinan arkadaşlar bir kaç tavsiye de benden : Ben o bölgeleri yıkarken biraz sert davranıyorum su an gecti sayılır ne mi yapıyorum ?: Öncelikle o bölgeyi sebametin şampuanıyla yagını alacak şekilde yıkıyorum sonra da tekrar şampuanlayıp bu sefer hafif sert şekilde plastik bir lifle ovuyorum 3 aydır bu tarz yıkıyorum bıyığımda ve yüzümde hiç kalmadı sadece sacımda çok az kepek kaldı şim de de aklıma şu soru geldi acaba temiz yıkamıyormuşuz ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler
      Geçmiş olsun

      Sil
  66. selam millet biraz uzun yazıcam ama okuyun :) hastalık 4 sene önce lise son sınıfta başladı biliriniz doktorları kaç doktora gittim kaç ilaç şampuan kulandım.üniversite yıllarımda çok zorlandım hem okuyup hem işdede çalışıyordum bu kürü görmüştüm ama uygulayacak zamanım yoktu üni bitti işe başladım ve askere gideceğim 8 gün sonra askere gitmeden 1 ay önceden işden istifa ettim şaçları 3 e vurdurdum ve bu kürü uyguladım 20 gün evde turşu bidonu gibi koktum evden spora spordan eve takıldım.malzemeler en pahalı soğuk pres elma sirkesi organik herşeyi tam akıllı yaptım şampuanı internetden getirdim (Head-Shoulders-Clinical-Strength) bende kabuklanma sivilce olmadı yağlı egzema kaşınma var bilirsiniz kafanı koparmak istersin o derece.neyse kürü kafamda 7 saat süre gibi tuttugumda oldu ama hiçbir yararı olmadı benim için daha burun kenarlarımda filan kaşınma başladı ve artık bıraktım.derdi veren allah dermanı bazen vermiyor malesef.webseyyahına teşekkür ederim bu umut bile çok güzel bişeydi gerçekten ve arkadaşlar bu hastalığı çeken herkes çok sabırlı ve muhteşem insanlarsınız acil şifalar dilerim hepinize :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun, olası durumlardan en çok rastladığım ya dermatitin başka bir türüne yada eşlik eden başka bir rahatsızlığa sahip olabilirsiniz.
      Kaybettiğiniz bir şey yok sonuçta ama keşke sizde de işe yarasaydı. Son olarak şampuanı kullanmaya devam edin nadirde olsa hastalık tedaviyi bıraktıktan 25-20 gün sonra birden iyileşme başlıyor, nedenini bilmiyorum bir kaç vakada böyle oldu.
      Şimdiden hayırlı teskereler durumda değişiklik olursa yazılarınızı bekleriz.

      Sil
  67. teşekkür ederim tabi şampuanı bitesine kadar kullanıcam askere gitsem bile takipte de olucam görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
  68. Adsız26.1.15

    Hocam benim seboreik dermatiti kronik hiç geçmedi şuana kadar.Sadece dökülme ve kepeğim var.Doktorun verdiği losyonlad hep dahada ilerletti saçımda başlayan hastalığım daha sonra kaşıma kirpiğime yayıldı ve hepsi dökülüyor.Yaklaşık iki hafta öncesinde kaş ve çevresinde deri dökülmesş başlamıştı sizin yönteminizi uyguladım ikinci gün deri dökülmesi durdu.Ancak yine azar azar baya az tekrar var ve dökülmem durmuyor.Yaklaşık 10 gündür de uyguluyorum.Bir yerde hata mı yapıyorum yoksa kroniklikten mi?Daha uzun devam mı etmeliyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. buradan teşhis koymam olanaksız, ama tavsiyem bu derece ilerlemiş bir dermatitin geçmeside uzun olabilir. Görüşüm eğer zarar veriyorsa dr. ilacını hemen kesin, faydası olmuşsa bu yöntemi uygulamaya devam edin lakin çok ileri safalarda hep bir kaç hastalık beraber oldunu anladım dolasıyla hastalıkları iyi analiz etmek ve mümkünse kombine tedavi uygulayıp sabırlı olmak gerekiyor.
      Geçmiş olsun

      Sil
  69. Adsız6.2.15

    Arkadaşlar, işe yarıyor mutlaka denemenizi tavsiye ederim. teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.
      Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtiniz.

      Sil
  70. Adım Alkın hocam seboreik dermatit yaklaşık 3-4 yıldır çektiğim bir sıkıntı. Saç derimde hafif kaşlarımda ve cok kişide olmazmış alnımda var. En kötü yanı gece kaşıntısı cok oluyor ve anlım cok cabuk tahriş oluyor hatta tahriş olan bölge cök kaşırsam kanıyor bunu önleyebilsem cok daha iyi olacağına inanıyorum. Önerdiğiniz karışımın 2. günündeyim kabuklanma yok ama kızarıklı var, kaşıntı 2 gündür yok ama emin olamıyorum tabi. kaşıntı tamamen bilinçdışı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sabıra devam kaşıdıkça mikrabiyal sorun olur.
      Geçmiş olsun

      Sil
  71. Bugün 4. Gün karışıma devam ediyorum. Çok belirgin bir değişiklik yok ama sıradan bir sivilce gibi gözüküyor tabi kızarık kaşıntıya bir çözüm bulabilsem kızarıklık da geçicekde hayırlısı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi 15-16 gün, sonrasında 9-10 günde cildin dengeye gelmesi dersek kısaca yaklaşık 1 ay sonra gerçek sonucu anlamak mümkün oluyor. Keşke daha hızlı bir çözümü olsa ama maalesef bu hastalık inatçı.

      Sil
  72. Adsız20.2.15

    Merhabalar,
    Adım, Leyla. Ben karışımınızı 15 gün boyunca uyguladım, sadece şampuanım özel bir yerden aldığım kömür katranlı şampuandı, o farklıydı. 15 gün sonunda saç derim pırıl pırıldı, inanılmaz sevindim, çünkü saç döküntüm de azaldı. Ama tedavi bittikten 15 gün sonra yine başladı kabuklanma, kepek, yara.. Ne yapmam gerekir yine sil baştan mı başlamalıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Buradan teşhis koymam olanaksız ama görüşüm tam geçmeden tedavi sonlanmış gibi görünüyor yada hastalığı tetikleyen bir dış faktör olabilir mesela eski tarak vb. kullanımı gibi. Tavsiyen 1-2 hafta cildi kendi haline bırakın basit kepek ise kendilinden gidecektir, gitmezse tedaviyi yeniden uygulamayı öneririm.
      Geçmiş olsun

      Sil
  73. Adsız23.2.15

    merhaba,yaklasık 3 yıldır bu dertle ugrasıyorum. Bugun itibariyle tedaviye asagıdakı olculer seklınde basladım. Oranlar konusunda belki sizede yardımı dokunur. 3-4 gunde bir tedavinin gidisatı hakkında burada yorum yazmaya calısıcam. herkese kolay gelsin...
    20ml sarımsak yagı
    50ml corekotu yagı
    30 dk elma sirkesi 2 saat yag karısımı bekleme süreleri

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler.
      Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.

      Sil
  74. Adsız25.2.15

    Denediğim yöntemlerden tek işe yaranı
    teşekkürler admin
    özlem

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkürler
      Geçmiş olsun

      Sil
  75. Adsız27.2.15

    merhaba benim adım evren. hocam ben bu kürü 7 yaşındaki kızım için kullanacağım, kızımın saç derisi kaşınıyor kepeklenme yok sadece sarımsı kabuklar oluyor bu kürü uygularsam fayda görürmüyüm. birde aldığım malzemeler 500 ml elma sirkesi, 20 cc sarımsak yağı, 250 ml çörekotu yağı tam olarak karışımı nasıl yapacağım detaylı anlatırsanız sevinirim. son olarak 500 ml elma sirkesiyle saçı nasıl yıkayacağım biraz detaylı anlatırsanız çok sevinirim. kızımı saçlarını kaşırken gördükçe içim yanıyor lütfen bana yardımcı olun. şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      7 yaş için kullanılabilir. Sadece sarı kabuklar varsa ve yanında kokuda eşlik ediyorsa seboreik olması zayıf ihtimal, başka bir dermatit hastalığı olabilir. Bu kürü uygularsanız fayda görülmesi konusunu bilemiyorum, deneyip görmek lazım ama zararı olmaz merak etmeyin.

      250ml çörekotu yağı + 40cc sarımsak yağını bir kapda birleştirin. Kızınızın saçı uzunsa elma sirkesinin 1 şişesi bir uygulamada bitebilir sorun değil, zaten ucuz kür bitene kadar bittikçe yenilersiniz. Su ile saçı nasıl duruluyorsunuz , aynı şekilde elma sirkesini tatbik ediniz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  76. Adsız27.2.15

    hocam çok teşekkür ederim yarım saat içinde cvp verdiniz inşallah bu kür işe yarar kızımda bu rahatsızlıktan kullanır. Allah'a emanet olun. ben gelişmelerden sizi haberdar ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sürekli bilgisayar başında değiliz , mesajlar mailimize oradan cep telefonumuza düşüyor ama cevaplamak için musait olmamız ve admin paneli için pc başında olmamız gerektiği için geç yanıt verebiliyoruz.
      Gelişmeleri eklerseniz faydalı olacaktır. Geçmiş olsun

      Sil
  77. Adsız28.2.15

    Merhaba benim yaşım 16. Yüzüm karma alın burun çenem yağlanıyor. Burnumun kenarlarında kızarıklık oluyor. Doktora gittim ketoral ve locoid diye kremler verdi 3 hafta kullan dedi. Kullandım burnumun kenarı pürüzsüz oldu. 1 ay falan geçti şu an kabuklanmaya başlıyor. Tekrar kullanacağım. Size sorum şu saçım 3 günde yağlanmaya başlıyor ama ben gün aşırı yıkıyorum. Bu hastalığın saçıma yayılma gibi bi ihtimali var mıdır? Bende ki seboreik dermatit öyle abartılı değil. Acaba ergenlikle mi alakalıdır? Ergenlikten sonra kurtulabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
      Hastaığın ne olduğunu buradan anlamam olnaksız , lakin s.dermatitse başlangıç safasında olabilir, yayılmadan önlem almak gerekir.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  78. Berkan28.2.15

    Üstte ki mesaj benim. Bu kızarıklık 2 yıldır var. İlerler mi? Yayılmadan nasıl önlem alabilirim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir uzman hekime görünmenizi tavsiye ederim ketoral mantar ilacıdır locoid de kortikosteroiddir yani tahminim bir çok hastalık beraber olabilir, dolasıyla baskılama bir zaman sonra yetersiz kaldığında hastalık yayılır. Dediğim gibi dr. tavsiyesine uyunuz.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  79. Berkan28.2.15

    Ben küçük bir şehirdeyim ve burada ki doktorlar pek birşeyden anlamıyor. Gittim seboreik dermatit deyip bunları verip yolladı. Yayılmaması için sizin verdiğiniz yöntemi burnumun kenarına yapmalı mıyım?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maalesef TR deki herkes aynı şeyi söylüyor. İlaç yaz gönder ne yapayım. Bende buradan şunu yap değip gözlemleyemediğim dolasıyla hastalığının ne olduğunu analiz test sonuçlarına bakarak veremeyeceğim için şunu yap diyemiyorum.
      Size tavsiyem yöntemi uygulayın, iyi gelirse zaten sorun çözülmüş olur, işe yaramazsa çok önemli değil çünkü yan etkisi yok cilt bakımı yapmış olursunuz.
      Kısaca bence deneyin.
      Umarım şifa olur.

      Sil
    2. Adsız1.3.15

      Teşekkür ederim yardımınız için. Peki ben alnıma ve çeneme de uygulasam yüzümde ki yağ dengesi düzelir mi?

      Sil
    3. Bilmiyorum deneyip görmek lazım.

      Sil
  80. Adsız8.3.15

    6 ay sonra yine tekrar kullandığınızı söylemişsiniz. Kullandıktan bu yana kaç ay geçti? Yine tekrarladı mı? Yoksa tamamen kurtuldunuz mu?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
      Basit kepek oluyor bazen ama s.dermatit sıkıntısı bitti.
      Mesaj tarihleri zaten yazıyor

      Sil
  81. Adsız16.3.15

    Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tedavi süresince diğer şampuanlar etki etmediğinden tedavi süresi çok uzar.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  82. Adsız19.3.15

    Bu arada adim kadir. Bugün bugün 6. Gün. Ve bende baya yararı oldu. Sampuani bulamadım. Clear beyaz yağlı sac kullanıyorum. Yatmadan önce yüzümü bu sampuanla yikiyorum. 2-3 dk bekleyip ovunca güneşten soyulan cilt gibi baya bi olu deri çıkıyor. Gerginlik ve kaşıntı azaldı. Gerginlik için her banyodan sonra çörek otu yagi duruyorum yüzüme. Gerginliği alıyor. Tekrar Allah razi olsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şampuanı internetten bulabilirsiniz. Bulamazsanızda sorun değil ama tedavi süre çok uzayacaktır.
      Geçmiş olsun

      Sil
  83. Adsız21.3.15

    Yüz bölgesinde özellikle kaş ortası ve kaş içlerinde döküntü halindeki büyük deri parçalarına karşı yönteminizi önerir misiniz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
      buradan teşhis koymam olanaksız, lakin denemek gerektiğini düşünüyorum.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  84. Adsız25.3.15

    Valensian Merhaba ben bugun 13. gune gelmis bulunuyorum. Ilk bir hafta oldukca iyi gecti diyebilirim 9. gunde hafif bir artis soz konusi oldu bir de sacimi yikadigimda yogun bir dokulme ancak gun icerisinde yasadigim dokulme cok azaldi diyebilirim. Genel anlamda sac derim parliyor ama yer yer kasintilar ve kizarikliklar devam ediyor. Birinci sorum banyodaki dokulme miktarinin fazla olmasi normal midir ikincisi isr 13 gunde kasintimda bir artis soz konusu tam da bitirmeye yakinken bu normal midir ucuncusu tedaviyi uzatmali miyim yoksa ara verip tekrardab baslamali miyim? Yuzlerce denemeden sonra tek sansimsiniz diyebilirim simdiden tesekkurler tekrardan

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle buradan teşhis koymamın olanaksız olduğunu belirtmek isterim. Çünkü dermatit ne düzeyde ve türünü hasta bildiğini varsayıyorum.
      1-yöntemin saç dökülmesi ile direk bir etkisi yoktur. Lakin anlık çoğalma yada azalmalar gözardı edilsede dökülme de süreklilik ve artış varsa bir uzman hekime gitmenizi öneririm başka bir faktör olabilir.
      2-olaya şöyle bakmak lazım iyileşme oluyorsa bazen tedavi sırasında alevlenme ve kusma olması normal.
      3-Eğer iyileşme varsa tedaviye devam edin , yorumlardada okuyabileceğiniz gibi ilerlemiş hastalıklara tedavi geç etki ediyor ve iyileşme yavaş oluyor.
      lakin durumda değişiklik yoksa veya daha kötüye gitme varsa yöntemi bırakın.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  85. Adsız26.3.15

    Valensian Nicknamei buraya yazabiliyorum ancak komik bir sekilde umarim sorun olmaz:) hizli donus icin cok tesekkurler. Uygulamalar hakkinda tek eksigim sampuan oldu sanirim bunu belirtmeyi unutmusum:) novocrin diye bir sampuan verdi eczane sulfur icerikli ama ayni sey degil zannimca:) Dedigim gibi ciddi bir iyilesme soz konusu ve ben bu durumu neredeyse 15 senedir cekiyorum gittigim butun doktorlar seboreik dermatit vs diyor. Hi tabii gerçekten anlayip mi diyorlar yoksa gecistiriyorlar mi orasi ciddi bir muamma:). Bahsettiginiz alevlenmeyi sanki bugunlerde yasiyor gibiyim oyle olmasini ve yontemin etkili olmasini umuyorum cokca:) cunku bugune kadar hakkaten sikinti dinmis idi... Bu arada eczanelere sordugumda bahsedilen sampuanin uretilmediginden bahsettiler...bulabilecek miyim bilemiyor ve yonteme devam ediyorum zannimca:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Mesajda isim belirtmeniz yeter, gerisi sorun değil. Sorduğunuz tüm soruların cevapları , daha önceden sorulduğu için ziyaterçi mesajlarını okumanızı öneririm.
      novocrin kullanmasanızda olur sıradan şampuan sonuçta. H&S Tr. de bulunmadığından , ziyaterçilerimiz internet üzerinden yada amerikan pazarı gibi spot satan yerlerden temin ettiklerini söylemişler.
      İlgili şampuanı kullanmazsanızda sorun olmaz ama tedavi süresi çook uzar.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  86. Merhaba ben yaklaşık 7-8 senedir sedef hastasıyım. El ve avuç içlerinde vede ayaklarımda ilk 5-6 sene ağırlıklı olarak yaşadığım bu sorunu çok şükür atlattım. Fakat kafamda son iki senedir sedef rahatsızlığı var ve ben buna henüz bir çözüm bulamadım. Aşırı derecede kaşınma pul pul dökülme kabuklanma ve kepek sorunum var. Sorum şu bu tedavi yöntemi sedef hastaları içinde geçerli olur mu? Tecrübelerinizi benimle paylaşırsanız sevinirim şimdiden teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sedef farklı bir rahatsızlıktır ve tedavisi farklıdır. İsterseniz deneyebilirsiniz lakin bir uzman hekimin yönlendirmesine uymanızı öneririm.
      Geçmiş olsun

      Sil
  87. Merhaba.Benim saçimdada 4yildir aşırı bir kepeklenme mevcut kızarıklık ve sivilce yok doktora hiç gitmedim ama head and shoulders intensive treatment şampuanini kullandığım zaman kepek yok ama bıraktığım zaman saçim tekrar kepekleniyor ve inanılmaz bir kaşıntı oluşuyor acaba benimkide seboreik dermatit mi acaba sizin kürü uygulasam sorunum ortadan kalkar mı daha önce elma sirkesi kullandım fayda gördüm ama 1 hafta sonra durum gene aynı ne yapabilirim sizce

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Öncelikle buradan teşhis koymamın olanaksız olduğunu belirtmek isterim. Belirtiler s. dermatit ile uyuşuyor , bence tedaviyi uygulayın, işe yararsa şifa olur, yaramazsa saç bakımı yapmış olursunuz.
      Geçmiş olsun

      Sil
  88. Adsız3.4.15

    Merhaba ben İbrahim. Bir sene önce saç uzatmaya başladım ve saçlarım gözle görülür dökülmeye başladı duşta. Şu an yağlanma kaşıntı feci ancak kepek hiç yok. Doktor seboreik dedi kan değerlerim normal. Benim düşündüğüm bu dökülme miktarı. Head shoulders clinical kullanan bir kaç kişinin dökülmesi artmış diye okudum. Ne düşünüyorsunuz. Dökülme hastalığın sonucu mu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makalenin başında kepek şampuanlarının sürekli kullanımı ile ilgili açıklamayı okuyunuz.
      Saç dökükmesinin nedeni olarak 1500 üzerinde sebep kanıtlanmış, birde kanıtlanmayanları katarsak olasılık hesaplanmaz, kısaca nedeni bilmek ona göre yol göstermek gerekir. Tabiki s. dermatit saçı döker, hatta sakalı veya başka kıllarıda döker.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  89. Adsız5.4.15

    Valensian: Tekrar merhaba h&s sampuan elime ulasti nihayet. Ilk basta baska sampuanlarla 15 gun kur yaptim aslinda faydasi oldu ama tamamen bitmedigini de hissettim ve hs sampuan gelene kadar ara verdim ve sikintilar tekrardan costu. Simdi h&s sampuanla tekrar basladim ilk kurde yag vs surunce bi hassasiyet olmuyordu ama h&s basladiim kurde yag surdukten sonra sikintilo alanlar kasinmaya ve hafif yanmaya basliyor yikandiktan sonra bu durum kalmiyor sonra gun icerisinde yine artiyor ve aksam yinr hafifliyor gibi. Bu durum normal midir? Sac dokulmesiyle ilgili de soyle bi durum var banyoda 50 tel fln dokuluyor ama sonraki gun hic dokulmuyor sanki gun icerisinde dokulenler toptan yikaninca dokuluyormus gibi:) bu duruma ne dersiniz. Bu arada sac derim hala parlak ama belli sikintili alanlarin koklerinde hassasiyet devam ediyor. Sankiatak zamaninda oldugu gibi bu durum da normal midir? Sampuan farkindan dolayi asil simdi yol aliyor olabilir miyim dersiniz? Tekrar cok tesekkurlerr

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk günlerdeki bu değişikler normaldir. S. dermatit saçı döker dolayısıyla tedavi etki ederse zamanla dökülme normal seviyeye inecektir. Tedavinin devamını görmek ve faydası varsa devam etmek gerekir.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  90. Adsız9.4.15

    Merhabalar,ben dermatitle ergenlik dönemimde tanıştım fakat dermatit olduğumu geçen sene anladım,şu an 35 yaşındayım. Çok ciddi bir dökülme olmuştu saçımın tepesi ciddi şekilde açılmıştı.10 yıl önce gittiğim bir doktor saç köklerimin tıkanmış olduğunu ve kel kalacağımı söyledi,yazdı bişeyler... Geçen yıl saçkıran oldum ve tanıdığım bir kadın doğumcu arkadaşımdan bir dermatolog tavsiye etmesini söyledim,bu arada yine kendi araştırmamla vücudumdaki bazı değişikliklere dayanarak arkadaşıma testesteronumun yüksek olabileceğini söyledim;bana kızdı.Benim klomda birinde böyle bişey olamayacağını söyledi,inatlaştık.Test sonucu benim dedğim çıktı ve 6 aylık Yasmin kullanmamı söyledi. Bu arada tavsiye ettiğim dermatoloğa gittim ve kendi belirtilerimi araştırdığımı,dermatit olduğum düşünerek bazı şeyler kullandığımı söyledim(yüzüm için Coresatin krem,saçıma kellual ve elution,solgar biotin ve b12 ) Saçıma baktı,kökten kopuyor dedi ve güldü;evet dermatit dedi. Saçımın çoğu dökülmüş (ben bilmiyorum sanki) Saçkıran için Thymu skin verdi,saçlar bir süre sonra çıkınca kullanmayı bıraktım çünkü sürünce dökülüyordu. Bir ara 1 ay kadar saçım hiç dökülmedi fakat bu normalde de ara ara oluyordu zaten. Geçtiğimiz ay yine bir sabah uyandığımda koltuk altlarım kıpkırmızı ve kaşınıyordu,gece çok terlemiştim pişik filan oldum sandım,birkaç sürünce aklıma dermatit geldi ve coresatin sürdüm çok hafifledi.Birinin de burada kulak kıvrımlarında kanlı kabuktan bahsettiğini gördüm sanırım bir ara 1 hafta kadar bende de oldu.Şu an korkunç bir dökülmem var ve sanki kafamda binlerce pire geziyor.Artık peruk kullanıyorum,eşimden utanıyorum,birkaç kere intihara da kalkıştım.Şimdi tekrar doktora gidicem fakat bunlara kalırsak gömecekler bizi,sizden ricam hangi testleri yaptırmalıyım,konuyla alakası olabilecek herşeyi lütfen söyleyin,benim artık dayanma gücüm kalmadı

    YanıtlaSil
  91. Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
    Lütfen önceki bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.
    Seboreik Dermatit Bölüm 2 de ayrıntılı olarak izlenecek yol anlatılmıştır. genelde alerji, doku, kan ve idrar testi yaptırmak gerektiği ve hastalığın ne yada neler olduğunun tam anlaşılması gerektiği belirtilmiştir.

    Hastalığınızın çok ileri safada olduğu ortada
    Saç kıran için http://sackirancozum.blogspot.com.tr/ adresinden bilgi alabilirsiniz.
    Dermatit için hastalığınızı tam öğrendikten sonra başka bir hastalıkla beraber olma olasılığı yüksektir. bunuda testler sonucunda uzman hekimin yönlendirmesini uygulayın. Sonuçta sadece s.dermatit varsa bu yöntemi uygulayın.
    Geçmiş olsun.

    YanıtlaSil
  92. Merhabalar ben 20 yasinda bir bayanim. 4 5 aydir seboreik dermatitden muzdaribim. Kepeklenme yok denecek kadar az idi yaglanma ise benim saclarim kendimi bildim bileli yagli. Sacimda kizarikliklar ve sivilceler vardi kasinti yapan. Banyo sirasinda sacimi yolmak istiyordum. Ve siddetli bir dokulme yasadim 2 ay icerisinde. Bugun bu tedavinin 4. Gunundeyim ve dokulmem %75 azaldi. Doktora bunu anlattigimda ise sirkenin sacima zarar verecegini asit oldugundan ve corekotunun hicbir etkisi olmadigini soyledi. Bu goruse katilmasamda yuzune sirke suren yanik olarak gelen hastalarim var dediginde biraz tedirgin oldum. Benden birkac test daha istedi (kan degerlerim normal cikmisti) hormonal olabilecegini soyledi. Polikistik over sikayetim 4 senedir var ve asla bu kadar siddetli bir dokulme yasamamistim. Bu seboreik dermatit konusunda doktorlara pek guvenim kalmadi, ayni dertten muzdarip annem %90 sacini kaybetti ve hala ilerleme kaydedemiyor. Bu korkuyla yasamak istemiyorum bu yuzden size bu tedavi yonteminiz icin tesekkur eder iken dokulen saclarim icin ozellikle tepe bolgesinde onerilerinizi merak ediyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selamlar
      Dr, dediğindeki eksik nokta şu, sirke veya herhangi bir maddeye karşı duyarlılığınız yada alerjiniz varsa kullanılmaması gerekir. Açık yaralara kullanılmaz. Ayrıca makaledeki en az yorum yazan 500+ kişinin söyledikleri ve binlerce yıllık atalarımızdan gelen kullanım tecrübeleri ortada , her şey bir yana ben belkide yüzlerce literetür taradım, tamam ben bulamadım lakin kendisi s. dermatit endike olan molekülü söylerse dünyaya bir iyilik yapmış olur.
      Neyse tercih kullanıcının . Dökülen saçlar için hiç bir yöntem yada ilaç şuan yok, söylenenlerin hiçbiri bir işe yaramıyor. Bu yöntemde saç çıkarmaz lakin s.dermatite bağlı dökülmeyi durdurur. En son moleküller düzeyde araştırmalar var dökülen saçları çıkartmak yönünde umut verici lakin henüz bir ürün şeklinde yok.
      Kısaca şuan piyasada satılan hiç bir ürün saç çıkarmaz. Ancak dökülmeyi yavaşlatan yada durduran ürünler mevcut.
      Geçmiş olsun.

      Sil
    2. Adsız11.4.15

      Arkadaşlar merhaba. 22 yaşındayım. Bu illet bir süredir bende de var. Ama dikkatimi çeken sanki kış aylarında çıkıyor gibi. Yazın sıcak havalarında böyle birşey olduğunu hatırlamıyorum. Kaşlarımda kepeklenme kızarıklık ve burun yanlarında kızarıklık oluyordu. İnternette coresatin (sarı) kremi buldum ve denedim. İlk kullanma ile faydasını gördüm. Fiyatı 33 Tl. 1 hafta sürdüm hiçbirşey kalmayınca sürmeyi bıraktım. 9-10 gün sonra tekrar pullanma başlıyor. Eğer sürmezsem kızarıklığa dönüyor. Sürekli böyle. Saçlarımda da kızarıklık ve duş sonrası büyük kabuklanmalar oluyor. Küçük el sürsem kızarıyor. Saç içinde arkadaşın dediği yöntemi uygulayacağım. Dediğim kremi mutlaka deneyin yüzünüze iyi gelecektir.

      Sil
    3. Lütfen mesajlarınızda isim veya nickname belirtmeyi unutmayınız.
      Nemlendirici krem yatıştrıcı etki yapıyor, şaşırılacak bir durum yok.
      geçmiş olsun.

      Sil
  93. Öncelikler bizlerle böyle bilgileri paylaştığınız için teşekkür ederim. bi sorum olacak siz doktormusunuz acaba ?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lütfen önceki bölümleri ve sorulara verilen cevapları okumayı unutmayınız.

      Sil
  94. Halit16.4.15

    merhaba arkadaslar. sana da merhaba seyyah :) sen kizmadan ismimi belirteyim once, halit ben.

    oncelikle sunu belirteyim; buraya yazma sebebim cozum arama arayisindan ziyade, bu blog sayfasinin seboreik dermatit hastalariyla ilgili ciddi bir birikime sahip oldugunu gordugumden, bu veritabanina katkida bulunmak. niyetim sadece bu artik. hastaligin bendeki gelisimi ve etkilerinden bahsedeyim:

    yaklasik 6 yildir seboreik dermatitliyim. sac diplerinde, kaş diplerinde ve kulak icinde hastalik yer etmis durumda. deri dokuntusu ve kasinti oluyor. ozellikle son zamanlarda saclarim eski canliliginda degil gibi gelmeye basladi bana. dalgali sacli - kivircik sayilirim. bunlarin disinda alnimdaki asiri yaglanmadan kaynaklanan ve yuzumun cevresine de sicrayan bir sivilcelenme problemi basgostermeye de basladi. sivilceler derinden gelen, etli sivilceler. kurumalari ve biraktiklari kirmizi izlerin kaybolmasi 3-4 haftayi bulabiliyor artik. ha bi de unutmadan, ornek vermek gerekirse, agir bir sey tasiyip terledigimde veyahut asiri sıkı giyindigimde ve vucut sicakligim yukseldiginde, yazin gunes altinda cok rahatsiz oluyorum. sebebini aciklayayim ama lutfen bu durumu yasayan baska seboreikli kimse varsa "ben de burdayim" desin cunku su ana kadar kimse bundan bahsetmedi. bu kosullarda sacimin altinda, kafa derimde ve alnimda bir suru ufak noktada batmalar hissediyorum. sanki deri altinda gorunmeyen onlarca sivilce varmis ve biz burdayizzz demeye ccalisiyorlamis gibi, hepsine tek tek igne ucu batiriliyormus gibi yaniyorlar. yanma yapiyorlar iste. serinleyince ayni saniyede geciyor bu his. simdiye kadar sadece bir
    kere doktora gittim, o da yaklasik 3 sene onceydi. konazol sampuan ve adini hatirlamadigim bir merhem vermisti, stresten de uzak dur demisti. kullandim ama sadece kullandigim sure icerisinde faydali oldu.

    internetten yaptigim arastirmalara da bakilirsa henuz cozumu olmayan bu hastalikla yasamayi ogrenmek gerektigi kanaatine vardim. burdaki arkadaslardan ricam artik canlarini sikmaktan vazgecmeye calissinlar. bunu seboreik dermatiti yogun bir sekilde yillardir yasayan biri olarak soyluyorum. piyasadaki sampuanlardan sacina en uygun olani belirleyip gunasiri dus alacaksin arkadasim. baska caren yok. millet intihardan falan bahsetmis. vay arkadas... 20 yil da cirkin yasa yani ne olacak.. git koye yerles, sevdigini kadini al yanina, koyun gezdir.

    son olarak, ben burdaki yontemi denemeyecegim. zaten donem donem gecen ve tekrar nükseden bir hastalik bu. her gun dus alarak gercek bir cozum bulunana kadar gunu kurtaracagim. kesin cozum icin bilime opucuklerimi yolluyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Katkılarınız için teşekkür ederiz. Doğru sonuca varmanız güzel. Bende söylediklerinize katılıyorum . S. dermatitin tıbbiliteretürde çözümü yok zaten olsa bende buradan şunu kullanın derim. Alternatif yöntemlerle iyileştirme metotları var. Oda zaten kullanıcı tercihi. Bu makaleyi yazmamda iki sebep var birincisi bende ve gözlemleyebildiğim bir kaç kişide şifa olması ama bu demek değil ki herkese iyi gelir. İkinciside yıllarca bu hastalık yüzünden kullandığım ürünlerin hiç bir işe yaramaması ve boşa harcadığım paralar bir yana saçımı daha beter etmelerinden müstarip olduğum ve başkasıda boş yere aynı sıkıntıları çekmesin diye.
      Buradan teşhis koymam olanaksız lakin sizin hasta hikayenizden anladığım kadarıyla sorun hormonel belirtiler taşıyor, s. dermatit varsa bile buna eşlik ediyordur. karar sizin lakin vücut değerlerini kontrol etmenizi öneririm.
      Geçmiş olsun.

      Sil
  95. Adsız18.4.15

    Valensian:Selamlar size daha once de yazmistim. Ilk basta h&s olmadan bi 15 gunluk kur uygulamis ancak cok az yol katedebilmistim. Simdi h&s la 15 gunluk kuru tamamladim. Buyuk oranda gecti ancak bir bolge inatci sanirim orada sikinti devam ediyor. Ne yapmaliyim ne onerirsiniz...Simdiden cok tesekkurler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bakmak lazım ama 1 hafta daha o bölgeye uygulamaya devam edin , sonrasında cildin dengesini bulması için 1 hafta ara verin . geçmişse şifa olur çok inatçıysa tedavide ısrar edersiniz. Geçmiş olsun.

      Sil
  96. GÜNCELLEME :Seboreik Dermatit (Kepek) Tedavisinde Çözüm Makalemizin altındaki yorum sayısı limiti dolduğu için
    Seboreik Dermatit Bölüm 6ı
    den takip edebilirsiniz...

    YanıtlaSil